Hyppää sisältöön

Ruska 23 -ilmaoperaatioharjoitus järjestetään 25.–30. syyskuuta

Ruska 23 on Ilmavoimien pääsotaharjoitus. Harjoitukseen osallistuu yhteensä noin 60 ilma-alusta ja noin 4500 sotilasta.

kuvituskuva

Harjoituksessa koulutetaan ensisijaisesti Karjalan ja Satakunnan lennostojen kantahenkilökuntaa ja reserviläisiä. Reserviläisiä harjoitukseen osallistuu noin 2600. Harjoitukseen osallistuvat kaikki Ilmavoimien joukko-osastot. Lisäksi harjoitukseen osallistuu joukkoja Suomen kumppani- ja liittolaismaista.

Ruska 23 harjoituttaa koko Ilmavoimia. Harjoituksessa hyödynnetään monimutkaisia maalitilanteita, ja joukot harjoittelevat sekä ilmataistelua että taistelua tukikohdassa. Ilmavoimien hajautetun taistelutavan mukaisesti harjoitus hyödyntää useaa tukikohtaa ympäri Suomea.

Ruska 23 -ilmaoperaatoharjoituksen tukikohdat esitettynä Suomen kartalla

Harjoituksen päätukikohdat ovat Rissala, Pirkkala ja Rovaniemi. Harjoituksen aikana lennetään myös Tervon ja Vieremän maantietukikohdista. Lisäksi lentotoimintaa on Tikkakosken, Oulun, Kokkolan, Vaasan, Jämijärven, Porin, Joroisten ja Varkauden alueilla. Suomalaisia koneita tukeutuu myös Kallaxin tukikohtaan Ruotsissa.

Harjoituksen johtaa Ilmavoimien operaatiopäällikkö eversti Karri Heikinheimo.

Ruska 23 on Ilmavoimien pääsotaharjoitus

14.9.2023 16.17
Apumekaanikko tankkaa F/A-18 Hornet -hävittäjää.

Ruska 23 -ilmaoperaatioharjoitus järjestetään 25.–30. syyskuuta 2023. Harjoitukseen osallistuu yhteensä noin 60 ilma-alusta ja noin 4500 sotilasta.


´