Taitolento-osasto Midnight Hawks lentää Jyväskylän kaupungin yli maanantaina

3.3.2017 8.39
Tiedote

Ilmavoimien taitolento-osasto Midnight Hawks juhlistaa satavuotiasta Suomea ja Ilmavoimien 99-vuotispäivää ylilennolla Jyväskylän Lutakon yli maanantaina 6. maaliskuuta noin kello 11.20. Lennon toteutumisella on säävaraus.

Midnight Hawks:lla pitkät perinteet

Ilmasotakoulussa Tikkakoskella tukikohtaansa pitävä Midnight Hawks-osaston tarkoituksena on tuoda esille Ilmavoimien sekä Puolustusvoimien ammattitaitoa ja korkeaa osaamista sekä edistää maanpuolustushenkeä. Midnight Hawks juhlistaa ylilennolla myös omaa kaksikymmentävuotista taivaltaan. Osasto aloitti harjoittelun kesän näytöksiä varten tammikuussa, ja nyt nähtävä ylilento toimii osana tätä harjoittelua.

Taitolentoryhmän ohjaajilla on jokaisella oma numeronsa. Osastossa johtaja on numero 1, numero 2 tarkoittaa vasemmalla siivellä lentävää, numero 3 oikealla siivellä lentävää ja numero 4 on timantin takimmaista konetta lentävä ohjaaja. Osaston valvojan, joka on osastossa aikaisemmin lentänyt, numero on nolla. Valvojan tehtävänä on tukea taitolento-osastoa lento-ohjelman kehittämisessä sekä maasta käsin näytöksen aikana.