Hyppää sisältöön

CASA-kuljetuskone EATT 2016 -harjoitukseen Portugaliin

Satakunnan lennosto
Julkaisuajankohta 10.6.2016 12.24
Tiedote

Satakunnan lennoston Tukilentolaivue osallistuu yhdellä CASA C-295M -kuljetuskoneella Portugalissa 20.6–1.7. järjestettävään monikansalliseen sotilaskuljetuskoneiden European Air Transport Training 2016 -harjoitukseen.

Ilmavoimien CASA C-295M -kuljetuskone

EATT-harjoituksen järjestää Euroopan puolustusvirasto EDA, ja sen isäntämaana toimii Portugali. Harjoituksen tavoitteena on tarjota osallistujille mahdollisuus kehittää osaamistaan taktisessa kuljetus- ja tukilentotoiminnassa kansainvälisessä harjoitusympäristössä. Harjoituksen lentotoimintaan kuuluu muun muassa lyhyen kiitotien laskeutumisten ja lentoonlähtöjen harjoittelua sekä henkilöstö- ja materiaalipudotuksia. Harjoituksen lentotoiminta tapahtuu Portugalin ilmatilassa.

EATT 2016:ssa on mukana lentokalustoa Suomen lisäksi Portugalin, Alankomaiden, Ison-Britannian, Italian, Liettuan Puolan, Saksan ja Ranskan ilmavoimista. Harjoitukseen osallistuvat lento-osastot tukeutuvat Portugalissa Bejan lentotukikohtaan. Ilmavoimat osallistui EATT-harjoitukseen ensimmäistä kertaa vuonna 2015.

Lisätietoja harjoituksesta: Tukilentolaivueen komentaja everstiluutnantti Markus Leivo, p. 0299 800 (vaihde)

´