Hyppää sisältöön

Eversti Timo Herranen Karjalan lennoston komentajaksi

Karjalan lennosto
Julkaisuajankohta 14.2.2018 15.04
Tiedote

Puolustusvoimain komentaja on määrännyt eversti Timo Herrasen Karjalan lennoston komentajaksi 1. maaliskuuta 2018 lukien. Lennoston nykyinen komentaja, eversti Markus Päiviö siirtyy erityistehtävään Ilmavoimien esikuntaan.

Eversti Timo Herranen palvelee tällä hetkellä Ilmavoimien suunnittelupäällikkönä suunnitteluosastolla Ilmavoimien esikunnassa. Hän on aiemmin palvellut muun muassa laivueen komentajana Ilmasotakoululla ja Lentosotakoululla, Ilmavoimien komentajan edustajana Pääesikunnassa ja apulaisosastopäällikkönä Ilmavoimien esikunnassa. Hän on suorittanut yleisesikuntaupseerin tutkinnon vuonna 2007 ja hänet ylennettiin everstiksi vuonna 2016. Hän on myös suorittanut maisterin tutkinnon (Master of Strategic Studies) Yhdysvalloissa Ilmavoimien yliopistossa vuosina 2010-2011.

Eversti Markus Päiviö on palvellut Karjalan lennoston komentajana vuodesta 2017. Aiemmin hän on palvellut muun muassa Ilmavoimien valmiuspäällikkönä ja johtamisjärjestelmäpäällikkönä Ilmavoimien esikunnassa sekä 3. Pääjohtokeskuksen päällikkönä Satakunnan lennostossa. Hän on suorittanut yleisesikuntaupseerin tutkinnon vuonna 2003 ja hänet ylennettiin everstiksi vuonna 2015. Hän on myös suorittanut maisterin tutkinnon (Master of Advanced Studies (MAS) in International and European Security) Geneven yliopistolla Sveitsissä 2014-2015.

Eversti Timo Herranen
painolaatuinen kuva

Eversti Timo Herranen