Hyppää sisältöön

Ilmasotakoulu on Hanki 24 -harjoituksen toinen päätukikohta viikolla 9

Ilmasotakoulu
Julkaisuajankohta 16.2.2024 15.32
Tiedote
Lentokonetankkiauto ja kaksi Hawk-suihkuharjoituskonetta asematasolla maassa talvella
Kuva: Ilmavoimat

Ilmasotakoulu toteuttaa Hanki 24 -osaharjoituksen 23.2. – 4.3.2024

Harjoituksen tarkoituksena on henkilökunnan ja reserviläisten osaamisen kehittäminen Ilmavoimien taistelutavan mukaisesti. Haastavissa talviolosuhteissa harjoitellaan lentotoimintaa, ilmaoperaatioita sekä ilmapuolustuksen johtamista.

Ilmasotakoulussa harjoitusta johtaa Ilmasotakoulun johtaja eversti Vesa Mäntylä. Ilmasotakoulu osallistuu harjoitukseen perustamalla kiinteän taistelutukikohdan joukot sekä operoimalla Tikkakosken, Vaasan sekä Kokkola-Pietarsaaren tukikohdista.

Kertausharjoitukseen on tulossa noin 1200 reserviläistä. He liikkuvat Tikkakoskella ja sen lähialueilla, lukuun ottamatta joukkojen varustamista harjoituksen alussa, johon on varattu Hippos-halli Jyväskylästä. Kantahenkilökuntaa harjoituksessa on mukana noin 300 ja varusmiehiä 400 henkeä.

Harjoitukseen sisältyy lentotoimintaa sekä nelostien sulkeminen Tikkakosken kohdalta, jotta nousutien kohdalle voidaan rakentaa tilapäinen tukikohta. Nousutien lentokäyttö on suunniteltu toteutettavaksi 28. helmikuuta keskiviikkona.

Drone-lennätys on kielletty koko harjoitusalueella. Tikkakoskella kulkuväylille saattaa tulla tavallista enemmän rasitusta jalka- ja moottorimarsseista. Puolustusvoimien alueilla liikkuvilta saatetaan tarkistaa henkilöllisyys. 

Hanki 24 on Ilmavoimien vuoden 2024 valtakunnallinen pääsotaharjoitus. Ilmaoperaatioharjoituksessa koulutetaan henkilökuntaa, varusmiehiä ja reserviläisiä toimimaan kaikissa Suomen ilmapuolustuksen tehtävissä haastavissa talviolosuhteissa. Päätukikohdat ovat Tikkakoski ja Rovaniemi. Harjoitukseen osallistuu yhteensä noin 40 lentokonetta ja 3 800 sotilasta, joista noin 2 300 on reserviläisiä.
 

´