Hyppää sisältöön

Ilmavoimat osallistuu BALTOPS 22 -harjoitukseen kahdella Hornetilla

Ilmavoimat
Julkaisuajankohta 2.6.2022 9.35
Tiedote
F/A-18 Hornet saariston yllä
F/A-18 Hornet saariston yllä. Kuva: Ilmavoimat

Kansainvälinen BALTOPS 22 -harjoitus järjestetään Itämeren alueella 5.‒17.6.2022. Ilmavoimista harjoituksessa on mukana kaksi F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjää, jotka tukeutuvat Turun lentoasemalle 6.‒10.6.2022.

BALTOPS 22 -harjoituksen tavoitteena on kehittää NATO:n jäsen- ja kumppanimaiden yhteistoimintakykyä yhdistetyissä ilma- ja merioperaatioissa sekä amfibio-operaatioissa. Ilmavoimien osalta kansallisena tavoitteena on kehittää meri- ja ilmavoimien yhteistoimintaa sekä harjoittaa henkilöstöä toimimaan osana monikansallisia ilmaoperaatioita.

Hornetien tukeutuminen Turun lentoasemalle mahdollistaa harjoittelun kansainvälisten kumppanien kanssa kustannustehokkaasti kotimaasta käsin. Lennot suuntautuvat Turusta eteläisellä Itämerellä ja Ruotsin rannikolla sijaitseville harjoitusalueille maanantaista perjantaihin 6.‒10.6.2022.

BALTOPS on vuosittainen harjoitus, johon Suomi on osallistunut 1990-luvulta alkaen. Tänä vuonna harjoitukseen osallistuu Merivoimista miinalaiva Uusimaa, miinantorjunta-alus Purunpää, rannikkojääkärien valmiusyksikkö Uudenmaan prikaatista sekä Merisotakoulun henkilöstöä. Meri- ja Ilmavoimien osallistuminen BALTOPS 22 -harjoitukseen on osa puolustusministeriön hyväksymää Puolustusvoimien vuoden 2022 kansainvälistä koulutus- ja harjoitustoimintaa.

´