Hyppää sisältöön

Joint Expeditionary Force -koulutustapahtuma Rovaniemellä

Ilmavoimat
Julkaisuajankohta 2.6.2022 14.00
Tiedote
F/A-18 Hornet ja kaksi Ison-Britannian kuninkaallisten ilmavoimien Eurofighter Typhoon -hävittäjää.
F/A-18 Hornet ja kaksi Ison-Britannian kuninkaallisten ilmavoimien Eurofighter Typhoon -hävittäjää. Kuva: Ilmavoimat.

Lapin lennosto isännöi Ison-Britannian kuninkaallisten ilmavoimien Eurofighter Typhoon -hävittäjien vierailua Rovaniemen tukikohdassa 6.‒17.6.2022.

Suomeen saapuvaan britannialaiseen lento-osastoon kuuluu neljä Eurofighter Typhoon -hävittäjää ja noin 70 henkilöä. Lento-osaston vierailu on osa Ison-Britannian johtamaa Joint Expeditionary Force (JEF) -yhteistyötä, johon Suomi on osallistunut vuodesta 2017 lähtien. 

‒ Lapin lennoston isännöimän JEF-koulutustapahtuman tavoitteena on vahvistaa Ilmavoimien ja Ison-Britannian kuninkaallisten ilmavoimien yhteistyötä ja yhteistoimintakykyä pohjoisessa. Harjoitteluun liittyy myös Cross Border Training -lentokierroksia Ruotsin ilmavoimien kanssa, kertoo Lapin lennoston Hävittäjälentolaivue 11:n komentaja, everstiluutnantti Markku Vihersalo

Rovaniemelle tukeutuvat Eurofighterit osallistuvat Ilmavoimien päivittäiseen harjoitus- ja koulutuslentotoimintaan yhdessä Lapin ja Karjalan lennostojen Hornetien kanssa. Lentotoiminta suuntautuu Rovaniemen, Kuusamon, Joensuun, Kuopion, Jyväskylän ja Oulun väliselle alueelle 6.‒17.6.2022 arkipäivisin kello 8‒17. 

JEF-koulutustapahtuma on osa kumppanimaiden kanssa tehtävää täydentävää koulutus- ja harjoitusyhteistyötä, josta puolustusministeri Antti Kaikkonen päätti 27.5.2022. Yhteistyön tavoitteena on vahvistaa Suomen puolustuskykyä ja osoittaa kumppanimaiden tukea Suomelle. 

Lisätiedot: Lapin lennoston esikuntapäällikkö everstiluutnantti Teemu Pöysti, puh. 0299 800 (vaihde).

´