Hyppää sisältöön

Yhteistoimintakierroksia Belgian ilmavoimien kanssa viikolla 7

Karjalan lennosto
Julkaisuajankohta 16.2.2022 9.00
Tiedote
Belgian ilmavoimien F-16 Fighting Falcon
Belgian ilmavoimien F-16 Fighting Falcon. Kuva: Puolustusvoimat / Samuli Haapala.

Ilmavoimat lentää yhteistoimintakierroksia Belgian ilmavoimien kanssa 16.‒17.2.2022. Harjoitteluun osallistuu kaksi suomalaista ja kaksi belgialaista hävittäjää.

Yhteistoimintakierrosten tavoitteena on Hornet-ohjaajien koulutus erityyppistä hävittäjäkalustoa vastaan. Harjoittelu tarjoaa sekä ohjaajille että taistelunjohtajille käytännön kokemusta kansainvälisestä yhteistoiminnasta. 
 
Kierrokset lennetään Suomen ilmatilassa osana Ilmavoimien päivittäistä lentotoimintaa 16.‒17.2.2022. Belgian ilmavoimista mukana on kaksi F-16 Fighting Falcon -hävittäjää, jotka tukeutuvat Ämarin tukikohtaan Virossa. Suomen ilmavoimista kierroksiin osallistuu kaksi Karjalan lennoston F/A-18 Hornet -hävittäjää, jotka tukeutuvat kotitukikohtaansa Rissalaan.
 
Baltian maiden ilmavalvonnasta vastaavien NATO:n lento-osastojen kanssa lennettävät yhteistoimintakierrokset ovat osa puolustusministeriön hyväksymää Puolustusvoimien kansainvälistä koulutus- ja harjoitustoimintaa. Vastaavat lentokierrokset ovat olleet osa Ilmavoimien puolustusyhteistyötä vuodesta 2015 alkaen. Kotitukikohdista lennettävät kierrokset ovat kustannustehokas tapa harjoitella yhteistoimintaa ja kehittää suorituskykyä.

Lisätiedot: Karjalan lennoston esikuntapäällikkö everstiluutnantti Tomi Böhm, puh. 0299 800 (vaihde).

´