Ilmasotakoulussa vietettiin alokkaiden tulojuhlaa

Ilmasotakoulu 11.1.2018 20.15
Tiedote

Alokkaiden tulojuhlaa vietettiin Ilmasotakoulussa torstaina 11. tammikuuta. Ilmasotakoulussa palveluksensa aloitti 344 alokasta, joista naisia oli 12.

Varusmiestoimikunta ja Luonetjärven Sotilaskotiyhdistys järjesti alokkaille tulojuhlan sotilaskodissa. Tulojuhlassa oli mukana Ilmasotakoulun johtaja eversti Mikko Punnala, joka toivotti alokkaat lämpimästi tervetulleiksi Ilmasotakouluun ja antoi neuvoja, joilla palveluksesta saa kokemuksena suuremman. "Ottakaa tämä positiivisesti ja tarttukaa haasteisiin, niin saatte palveluksesta kaiken irti". Eversti muistutti puheissaan myös ilmavoimien toimintakulttuurista, johon kuuluu tasapuolinen kohtelu.

Everstin puheen jälkeen pidettiin perinteeksi muodostunut pinkantekokilpailu. Kisassa joukkueiden edustajat ottivat toisistaan mittaa parhaimman/siisteimmän pinkan teossa. Leikkimielinen kilpailu sai alokkaille rennomman ilmapiirin ja joukkuetovereita kannustettiin kilpailemaan innokkaammin. Aliupseerikoulun alokas Mustajoki selviytyi lopulta parhaaksi pinkantekijäksi.

Kisailun jälkeen alkoi juhlan vapaaosuus ja sotilaskodin tarjoamat munkit, limsat sekä kahvit maistuivatkin uusille alokkaille hyvin. Taustalla esiintyi Ilmavoimien soittokunnan combo solistinaan Henriika Steidel.

Tulojuhla päättyi sotilaspastori Janne Huikon puheeseen. Puheessaan sotilaspastori painotti jokaisen omaa asennetta ja sen vaikutusta palvelusaikaan. Hän kehoitti luomaan ystävyyssuhteita, koska monet niistä kestävät jopa koko elämän. Yhteishenki ja yhteisöllisyys ovat asepalveluksessa kantavia asioita.