FI EN

Learjet-suihkukonekalustoa nykyaikaistetaan

Ilmavoimat 13.4.2018 13.22
Tiedote

Ilmavoimien Learjet 35 A/S -suihkukonekalusto on palvellut puolustusvoimia vuodesta 1982 muun muassa materiaali- ja henkilökuljetus- sekä maalinhinauslentotehtävissä. Koneella myös on valmius suorittaa valokuvaus-, laskeumantiedustelu- ja merivalvontalentoja. Keväästä 2018 alkaen Satakunnan lennoston Tukilentolaivueeseen sijoitetut Learjetit ovat käyneet läpi koneiden elinkaarta jatkavaa päivitysohjelmaa.

Ilmavoimien modernisoitu Learjet 35 A/S -suihkukone

Päivitysohjelman yhteydessä konekaluston avioniikkaa, tehtävävarustusta ja matkustamojärjestelyjä päivitetään niin, että koneilla voidaan jatkaa operointia matkustajan- ja rahdinkuljetus-, valokuvaus- ja laskeumantiedustelutehtävissä nykyaikaisessa toimintaympäristössä. Samalla koneet myös saavat ylleen uuden, ilmavoimien muun yhteys- ja kuljetuskonekaluston kanssa yhteneväisen harmaan maalauskaavion.

Ensimmäisenä ilmavoimien kolmesta Learjetistä on maalattu LJ-1 -rekisteritunnuksella varustettu koneyksilö (kuvassa). LJ-1 rullasi ulos Tanskassa toimivan, koneen maalauksesta vastanneen Danish Aircraft Painting -yrityksen tuotantolinjalta torstaina 12. huhtikuuta. Tanskasta kone jatkaa modifikaatioiden loppuunsaattamista varten Saksaan Aero-Dienst GmbH & Co. -yrityksen toimipisteeseen.