Rajavartiolaitoksen esitutkinnat venäläisten hävittäjien alueloukkauksista valmistuivat

Ilmavoimat 12.10.2016 14.45
Tiedote

Rajavartiolaitos on julkaissut tiedotteen, jossa kerrotaan, että esitutkinnat 6.10.2016 Porvoon edustalla tapahtuneisiin alueloukkauksiin ovat valmistuneet. Esitutkinnoissa selvisi, että kaksi erillistä Venäjän federaation ilmavoimien SU-27-hävittäjää ylittivät Suomen aluevesirajan Porvoon edustalla klo 16:42 ja 21:33 sekä lensivät Suomen ilmatilassa noin minuutin ajan.

Kaksi venäläistä SU-27 hävittäjää loukkasi Suomen ilmatilaa 6. lokakuuta
Kaksi venäläistä SU-27 hävittäjää loukkasi Suomen ilmatilaa 6. lokakuuta. Kuva ilmavoimat

Rajavartiolaitoksen tutkinnassa on varmistunut, että molemmat koneet lensivät Suomen ilmatilassa noin 13 kilometrin matkan, ollen syvimmillään 1,2 ja 1,9 kilometriä Suomen puolella. Esitutkinnassa selvitetyt tiedot ovat yhtenevät puolustusministeriön 6.10.2016 tiedottamien yksityiskohtien kanssa. Sotilaslentotoiminta oli Suomenlahdella aktiivista tapahtumavuorokauden aikana. Ilmatilaloukkauksia ei selitä vallinneet sääolosuhteet tai muu ilmaliikennetilanne.

Ilmavoimat oli yhteydessä radioteitse molempiin ilma-aluksiin alueloukkauksen tapahduttua. Ilmavoimat suoritti myös tunnistuslennot alueloukkausten johdosta.

Valmistuneet esitutkinnat eivät etene syyteharkintaan. Tutkinnat tullaan päättämään tutkinnanjohtajan päätöksellä, sillä asiassa ei voida nostaa syytettä ketään vastaan.

Lisätietoja antaa Suomenlahden merivartioston apulaiskomentaja Jani Järäinen, puh. 0295 426 002

Rajavartiolaitoksen tiedotteeseen