Harjoitukset Oulunsalon tukikohdassa jatkuvat viikolla 48

Lapin lennosto 21.11.2016 9.26
Tiedote

Lapin lennoston johtama TÄPPÄ16 -lentotoimintaharjoitus lennetään 28.11.–2.12.2016 Oulunsalon tukikohdasta.

Kyseessä on vuoden tärkein harjoitus lennoston nuorimmille ohjaajille. Heille koulutetaan normaaleja lentokoulutukseen liittyviä taitoja sekä toimintaa vieraalta kentältä.

Lennot suuntautuvat Rovaniemi – Kajaani – Oulu väliselle alueelle sekä Oulun ja Kokkolan edustalle meren päällä. Lentotoimintaa on maanantaista torstaihin klo 10–23 välisenä aikana sekä perjantaina klo 10–16.

Harjoituksessa lennetään kahdeksalla F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjällä. Harjoituksessa ei käytetä koneen omasuojaheitteisiin kuuluvia soihtuja tai silppua.

Lentotoiminnasta aiheutuva melu voi aiheuttaa häiriötä, jota pyritään välttämään suuntaamalla toiminta harvaan asutuille alueille. Lentoaseman lähialueella noudatetaan melua vähentäviä lentomenetelmiä aina, kun se on mahdollista. Myös matalalentoja suoritettaessa pyritään välttämään meluhaittaa. Yliäänilentoja lennetään vain meren päällä.

Lisätietoja ennen harjoitusta antaa Lapin lennoston esikuntapäällikkö everstiluutnantti Juri Kurttila, puh. 0299 800 (vaihde)

Lisätietoja harjoituksen aikana antaa harjoituksen johtaja everstiluutnantti Sami Puuperä puh. 0299 800 (vaihde)