Hyppää sisältöön

Tukilentotoimintaa, tutkimusta ja kehittämistä

Pirkkalassa sijaitsevan Satakunnan lennoston käytössä on koko ilmavoimien lentävä kalusto. Lennosto tukee ilmavoimien taistelua tukilentotoiminnalla, tutkimuksella ja kehittämisellä sekä turvaa ilmaoperaatiot Etelä-Suomen alueella vastaamalla lentotukikohtien valmiudesta.

Satakunnan lennosto tukee monipuolisesti puolustusvoimia, kriisinhallintaoperaatioita, valtionjohtoa ja muita viranomaisia tuki- ja kuljetuslennoilla.

Ilmasodan taktiikan ja taistelutekniikan kehittäminen on osa lennoston toimintaa, jota tehdään tiiviisti yhteistyössä yliopistojen, korkeakoulujen ja teknologiateollisuuden kanssa. Koelentoiminnalla varmistetaan ilma- ja maavoimien lentokaluston kehittäminen ja uusien järjestelmien käyttöönotto.

Pirkanmaan alueen sotilaskohteiden turvallisuus kuuluu myös lennoston päivittäisiin tehtäviin.

Lennostossa koulutetaan laaja-alaisesti varusmiehiä ja reserviläisiä sekä tuetaan vapaaehtoista maanpuolustuskoulutusta.

Satakunnan lennoston organisaatio

Satakunnan lennostoon kuuluu kolme joukkoyksikköä: Tukilentolaivue, Ilmataistelukeskus ja Lentotekniikkalaivue. Organisaatioon kuuluvat lisäksi esikunta, huoltokeskus, viestitekniikkakeskus sekä suojausyksikkö.

Satakunnan lennostoa komentaa eversti Aki Heikkinen.

Grob-alkeiskoulukoneet harjoittelevat Pirkkalassa

Ilmasotakoulu
Tiedote 6.3.2023 16.15

Satakunnan lennoston ampumaradalla ammutaan sunnuntaina 5.2.2023

Satakunnan lennosto
Tiedote 2.2.2023 7.46

Uudet alokkaat Ilmavoimiin 2. tammikuuta

Ilmavoimat
Tiedote 2.1.2023 10.08

Ilmavoimien varusmiehiä reserviin 15. joulukuuta

Ilmavoimat
Tiedote 15.12.2022 8.30

Itsenäisyyspäivä Ilmavoimissa

Ilmavoimat
Tiedote 5.12.2022 10.44