Hyppää sisältöön

Suomi hopeasijalle ilmailuviisiottelun MM-kilpailuissa

Ilmasotakoulu
Julkaisuajankohta 25.8.2022 11.28
Tiedote
Ilmailuviisiottelun miesten yksilökilpailun voittajat palkintopallilla
Kuva: Ilmavoimat

60. ilmailuviisiottelun maailmanmestaruuskilpailut järjestettiin Tikkakoskella 18.-24.8. vuodenaikaan nähden poikkeuksellisen lämpimässä ja aurinkoisessa säässä.

Kilpailussa kamppailtiin pistooliammunnassa, uinnissa, miekkailussa, koripallon taitokilpailussa, esteradalla sekä suunnistuksessa. Suomen lisäksi mukana oli kahdeksan maata; Brasilia, Ecuador, Espanja, Liettua, Ruotsi, Tanska, Tsekki ja Ukraina. Mukana oli yhteensä 61 mies- ja naisurheilijaa.

Suomalaiset menestyivät kilpailussa hienosti. Karjalan lennoston Lauri Ikonen nappasi hopeamitalin miesten sarjassa ja Heini Pelto Lapin lennostosta sijoittui naisten sarjassa kuudenneksi. Miesten sarjassa toinenkin mitali oli todella lähellä Ilmasotakoulun Lauri Lappalaisen jäädessä pronssisijasta ainoastaan kahdella pisteellä. Miesten joukkuekilpailussa Suomi ylitti loistavalla hopeasijallaan ennakko-odotukset.

Ukraina ja Brasilia veivät kultamitalit niin joukkue-, kuin yksilökilpailuissa. Miesten yksilökilpailun paras oli Ukrainan Dmytro Kmetiuk ja naisista paras oli Brasilian Ellen de Souza. Kmetiuk teki myös uuden esteuinnin ilmailuviisiottelun maailmanennätyksen miesten 50 metrin altaassa.​

Naisten sarja:
1.    Ellen Caroline De Souza, Brasilia.
2.    Vaiva Péstininké, Liettua.
3.    Yelyzaveta Zenova, Ukraina.

Miesten sarja:
1.    Dmytro Kmetiuk, Ukraina.
2.    Lauri Ikonen, Suomi.
3.    Eduardo Carrillo, Espanja.

Naisten joukkuesarja:
1.    Brasilia
2.    Liettua
3.    Ecuador

Miesten joukkuesarja:
1.    Ukraina
2.    Suomi
3.    Brasilia

Suomen naisten joukkueessa kilpaili Heini Pelto. Miesten joukkueessa kilpailivat Lauri Ikonen, Lauri Lappalainen, Kari-Jussi Korhonen sekä Esapekka Kinnunen.

Sotilasurheilu Tikkakoski, Jyväskylä
´