Hyppää sisältöön

Ilmasotakoulun alkeiskoulukoneet harjoittelevat Karjalan ja Satakunnan lennostoissa

Ilmasotakoulu
Julkaisuajankohta 16.3.2022 10.01
Tiedote
Kaksi Vinka-alkeiskoulukonetta
Kaksi Vinka-alkeiskoulukonetta. Kuva: Ilmavoimat.

Ilmasotakoulun Hävittäjälentolaivue 41 järjestää joukko-osastoharjoituksen Vinka- ja Grob-alkeiskoulukoneilla Karjalan lennostossa Siilinjärvellä ja Satakunnan lennostossa Pirkkalassa 14.3.–25.3.2022.

Harjoituksen tavoitteena on opettaa Ilmasotakoulun Lentoreserviupseerikurssi 96 toimimaan vieraassa tukikohdassa sekä tutustua Karjalan lennoston ja Satakunnan lennoston toimintaan. Harjoituksen aikana lennetään lentokoulutusohjelmien mukaisia tyyppi-, suunnistus-, mittari-, sekä taitolentoja.

Lennot ajoittuvat päivittäin kello 8–18 väliselle ajalle. Lentotoiminta suunnataan Kuopion sekä Pirkkalan lentokenttien läheisyydessä sijaitseville harjoitusalueille.

Lentotoimintaan osallistuu 5-7 L-70 Vinka ja 1-2 Grob G 115E -lentokonetta. Suunnistuslennoilla lennetään 150 metrin korkeudella tai sen yläpuolella. Lennot suuntautuvat Kuopion, Siilinjärven, Tampereen ja Pirkkalan ympäristöön. 

Lisätietoja harjoituksesta: Hävittäjälentolaivue 41:n komentaja, everstiluutnantti Kari Rusanen, puh. 0299 800 (vaihde).