Hyppää sisältöön

Ilmataktiikka 19 -lentotoimintaharjoitus huhtikuussa

Ilmavoimat
8.4.2019 14.00
Tiedote

Ilmavoimat järjestää Ilmataktiikka 19 -lentotoimintaharjoituksen 15.–18. huhtikuuta.

F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjiä Ilmataktiikka 18 -harjoituksessa

Harjoitus alkaa maanantaina 15. huhtikuuta ja päättyy torstaina 18. huhtikuuta noin kello 14. Lentotoiminta ajoittuu päivittäin aikavälille kello 9-20. Ilmataktiikka 19 -harjoituksessa tukeudutaan Rovaniemen, Rissalan ja Oulunsalon tukikohtiin. Lisäksi harjoituksen yhteydessä toteutetaan Hornet-koelentotoimintaa Pirkkalasta.

Ilmataktiikka 19 -harjoitukseen osallistuu yhteensä 26 F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjää, neljä Hawk-suihkuharjoituskonetta, kaksi Pilatus PC-12NG -yhteyskonetta ja yksi CASA C-295M -kuljetuskone sekä ilmatorjuntayksiköitä Panssariprikaatista ja Jääkäriprikaatista. Tavoitteena on harjoittaa ilmavoimien henkilöstöä toimimaan poikkeusolojen tehtävissään.

Harjoituksen lentotoiminta suuntautuu Kuopioon, Ouluun, Rovaniemelle, Sodankylään, Kuusamoon ja Joensuuhun rajautuvalle alueelle. Lentotoiminnan yhteydessä käytetään omasuojaheitteitä eli soihtuja, jotka voivat näkyä taivaalla kirkkaina valoilmiöinä. Harjoituksessa käytetään myös lentokoneiden omasuojajärjestelmiin kuuluvaa silppua, joka voi näkyä säätutkassa väärinä havaintoina.

Harjoitukseen liittyy lentoja matalilla lentokorkeuksilla sekä yliäänilentoja, jotka voivat olla kuultavissa maassa pamauksina. Lentotoiminnasta aiheutuva melu voi aiheuttaa häiriötä, jota pyritään ehkäisemään noudattamalla lentoasemien lähialueilla melua vähentäviä lentomenetelmiä aina, kun se on mahdollista.

Lisätiedot: harjoituksen johtaja, everstiluutnantti Mika Kulkas, puh. 0299 800 (vaihde).

Muokattu 16.4.2019 kello 16.06: Lisätty tieto silpun käytöstä.