Osiot
Valikko
Ilmavoimat

Ilmavoimat turvaa valmiutensa epidemiatilanteessa

Ilmavoimat 18.3.2020 14.15
Tiedote

Suomen alueellisen koskemattomuuden valvonta ja turvaaminen on Ilmavoimien lakisääteinen tehtävä. Ilmavoimat ylläpitää valmiuttaan myös koronavirusepidemian olosuhteissa.

F/A-18 Hornet

Ilmavoimat on järjestellyt toimintaansa koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi ja sen vaikutusten tasaamiseksi. Varusmiesten koulutukseen ja lomiin on tehty muutoksia koko Puolustusvoimissa. Kertausharjoitukset sekä vapaaehtoiset harjoitukset on peruttu toistaiseksi.

Valmiudellisissa tehtävissä palvelevan henkilöstön riittävä määrä varmistetaan työnjohdollisin järjestelyin. Lisäksi operatiivisiin tehtäviin liittymätön virkamatkustaminen on kielletty ja etätöiden tekemistä on lisätty läpi organisaation.

Lentoliikenteen voimakas väheneminen on vaikuttanut lennonvarmistuspalveluiden kysyntään ja resursointiin. Ilmavoimat turvaa tukikohtiensa toiminnan sekä valtion ilmailun jatkuvuuden ja turvallisuuden kaikissa olosuhteissa yhteistyössä ANS Finlandin, Finavian ja Traficomin kanssa.

Ilmavoimien harjoitustoiminta ja lentokoulutus sovitetaan koronavirustilanteen asettamiin reunaehtoihin. Ilmavoimat valmistautuu antamaan virka-apua muille viranomaisille Pääesikunnan linjausten ja ohjauksen mukaisesti.

Lue lisää Ilmavoimien valmiudesta:

Alueellisen koskemattomuuden valvonta ja turvaaminen - AKV/AKT (ilmavoimat.fi)

Lisätietoja siitä, miten Puolustusvoimat varautuu koronavirus-epidemiaan (puolustusvoimat.fi)