Hyppää sisältöön

Ilmavoimien joukkokoulutuskauden päättöharjoitus Siilinjärvellä ja Joroisissa

Karjalan lennosto
Julkaisuajankohta 16.5.2022 12.33
Tiedote
F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjä
F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjä. Kuva: Puolustusvoimat

Karjalan lennosto järjestää Ilmavoimien kesäkuussa kotiutuvien varusmiesten joukkokoulutuskauden päättöharjoituksen (JPH 1/22) Rissalan tukikohdassa Siilinjärvellä ja Varkauden lentoasemalla Joroisissa 24.5.‒2.6.2022.

JPH 1/22 -harjoituksen tavoite on kouluttaa Ilmavoimien varusmiehiä, reserviläisiä ja henkilökuntaa taistelutukikohdan tehtäviin sekä todentaa kesäkuussa reserviin siirtyvien varusmiesten osaaminen. Lisäksi harjoitutetaan joukkotuotettavia ja kertausharjoitettavia Ilmavoimien joukkoja osana lennoston toimintaa. Touko-kesäkuun vaihteessa toteutettava harjoitus on Karjalan lennoston vuoden 2022 pääsotaharjoitus. Harjoituksen johtaa lennoston komentaja eversti Aki Puustinen.

Harjoitukseen osallistuu joukkoja Ilmavoimien lisäksi Jääkäriprikaatista ja Karjalan prikaatista. Varusmiehistä, reserviläisistä ja henkilökunnasta koostuvien harjoitusjoukkojen kokonaisvahvuus on noin 1 100 henkilöä.

Harjoitusjoukkojen maatoiminta keskittyy Rissalan tukikohdan ja Varkauden lentoaseman ympäristöön. Joukkoja toimii myös Keski-Suomessa Tikkakoski‒Keuruu‒Ähtäri-alueella. F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjät tukeutuvat 30.5.‒1.6. välisenä aikana Rissalan ja Varkauden tukikohtiin ympäri vuorokauden ja Hawk-suihkuharjoituskoneet Tikkakoskelle päivittäin kello 8‒16. Lennot suuntautuvat tukikohdista Varkauden, Jyväskylän, Oulun, Kajaanin ja Joensuun väliselle alueelle.

Harjoitusjoukot siirtyvät Rissalaan moottorimarssina pääosin perjantaina 27.5. ja paluumarssien osalta liikenne jakaantuu keskiviikolle 1.6. ja torstaille 2.6. Ajoneuvot voivat hidastaa liikennettä. Rissalan tukikohdan lähiympäristössä liikkuu runsaasti sotilasajoneuvoja harjoituksen aikana.

Lisätiedot: Karjalan lennoston esikuntapäällikkö everstiluutnantti Tomi Böhm, puh. 0299 800 (vaihde).