Hyppää sisältöön

Ilmasotakoulun Sotilasilmailusta ammatti -tapahtuma Tikkakoskella

Ilmasotakoulu
Julkaisuajankohta 14.5.2024 15.54
Tiedote

Ilmasotakoulu järjestää torstaina 23. toukokuuta 2024 Sotilasilmailusta ammatti -tapahtuman Jyväskylän siviililentoasemalla kello 12–14.

Tapahtumassa esitellään Ilmavoimien kalustoa, sotilasilmailua, puolustushaarakoulun toimintaa, varusmiespalvelusvaihtoehtoja Ilmasotakoulussa sekä erilaisia sotilaiden ja siviilien urapolkuja. Esittelypisteissä voi tutustua käytännössä Ilmavoimien erilaisiin tehtäviin ja keskustella näissä tehtävissä toimivien tai niitä opiskelevien kanssa. Kiinnostuneiden on mahdollista kokeilla Hornet-heittoistuinta ja huoltosimulaattoria. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Sotilasilma-aluksiin voi tutustua maanäyttelyssä ja taivaalla. Sään salliessa toteutetaan tapahtumassa soololennot Hornet-monitoimihävittäjällä, Hawk-suihkuharjoituskoneella sekä Grob-alkeiskoulukoneella. Samat konetyypit on nähtävillä maanäyttelyssä. Paikalle saapuu myös Maavoimista Utin jääkärirykmentistä kuljetushelikopteri sekä kevythelikopteri. Tapahtuma huipentuu Ilmavoimien taitolento-osasto Midnight Hawksin esitykseen. Osaston kaikki jäsenet ovat Ilmasotakoulun lennonopettajia. 

Maanäyttelyssä voi lentokaluston lisäksi tutustua myös erilaisiin Ilmavoimien sotilasajoneuvoihin kuten Pasi-panssariajoneuvoon, lentokonetankkausautoon ja maastokuorma-autoon.

Musiikista vastaa Ilmavoimien Big Band solistinaan Taru Ratilainen. Tapahtumassa esittäytyvät myös Ilmavoimamuseo ja Ilmasotakoulun Kilta. Sotilaskotiauto Elisabeth palvelee tapahtumayleisöä herkuillaan. Turvallisuudesta vastaa sotilaspoliisi ja tapahtuma-alue on tilaisuuden ajan sotilasaluetta. Esittelyalueella ei saa tupakoida, eikä sinne saa tuoda alkoholia tai lemmikkieläimiä. Paikalla on myös ensiapuhenkilöstöä ja ambulanssi.

Paikalle saapuvaa yleisöä kehotetaan huolehtimaan omasta ja lasten kuulonsuojauksesta korvatulpilla tai kuppikuulonsuojaimilla suihkukone-esitysten aikana. Lentoasemalla on rajalliset paikoitustilat, joten mahdollisuuksien mukaan kannattaa suosia yhteiskyytejä, pyöräilyä tai takseja. Pysäköinti on ilmainen tapahtuman ajan. Jyväskylän lentoaseman osoite on Lentoasemantie 70, 41160 Tikkakoski. 

Liikuntaesteisten tulee ottaa huomioon, että vaikka tapahtuma on esteetön, on auto jätettävä pysäköintialueelle. Yksityisautoilla ei voi ajaa tapahtuman portille asti tai siitä sisään. Lentoaseman normaalit palvelut ovat tapahtuma-aikaan avoinna, mutta itse tapahtuma-alueella ei ole vesipistettä, istumapaikkoja tai katsomoa. 

Sotilasilmailusta ammatti -tapahtuman aikataulu 23.5.2024:

11.30 Portit avautuvat 
12.00 Tapahtuma alkaa ja esittelypisteet avautuvat
12.05 Ilmasotakoulun apulaisjohtaja everstiluutnantti Sami Nenonen avaa tilaisuuden
12.20 Hawk-soololentoesitys (huom! kuulonsuojaus)
13.15 Grob-soololentoesitys
13.25 Hornet-soololentoesitys (huom! kuulonsuojaus)
13.40 Midnight Hawks esityslento (huom! kuulonsuojaus)
14.00 Tapahtuma päättyy
Huom! Lentojen järjestystä muutettu 21.05.2024 ja lisätty tieto pysäköinnin ilmaisuudesta 22.5.
´