Hyppää sisältöön

Jyväskylän varuskunnan päällikkö, ja samalla Ilmasotakoulun johtaja, vaihtuu

Ilmasotakoulu
Julkaisuajankohta 24.5.2022 14.17
Tiedote

Eversti Vesa Mäntylä ottaa tehtävän vastaan vaihtokatselmuksessa.

Ilmasotakoulun johtajana ja samalla Jyväskylän varuskunnan päällikkönä vuodesta 2019 alkaen toiminut eversti Henrik Elo siirtyy Ilmavoimien esikuntaan Ilmavoimien operaatiopäälliköksi. 

Eversti Henrik Elo on palvellut aiemmin muun muassa sektorijohtajana Pääesikunnassa, apulaisosastopäällikkönä Ilmavoimien esikunnassa, vastuualueen johtajana ja osastoesiupseerina Pääesikunnassa, sekä hävittäjälentolaivueen komentajana Karjalan lennostossa. Hän on suorittanut yleisesikuntaupseerin tutkinnon vuonna 2009 ja Royal College of Defence Studies -kurssin Iso-Britanniassa 2018. Hänet ylennettiin everstiksi vuonna 2017.

Eversti Elo luovuttaa Ilmasotakoulun johtajan ja Jyväskylän varuskunnan päällikön tehtävät eversti Vesa Mäntylälle 2.6.2022 tapahtuvassa vaihtokatselmuksessa. Tilaisuus järjestetään Jyväskylän varuskunnassa Tikkakoskella.

Vaihtokatselmuksen ja ohimarssin johtaa Ilmasotakoulun apulaisjohtaja majuri Mikko Viirret. Ohimarssin aikana nähdään ylilento Hawk-suihkuharjoituskonekalustolla.

Eversti Vesa Mäntylä on palvellut Ilmavoimien valmiuspäällikkönä Ilmavoimien esikunnassa vuodesta 2019. Aiemmin hän on muun muassa suorittanut Royal College of Defence Studies -kurssin sekä palvellut sektorijohtajana Pääesikunnassa, koulutuskeskuksen johtajana Ilmasotakoulussa sekä pääjohtokeskuksen päällikkönä Karjalan lennostossa. Hän on suorittanut yleisesikuntaupseerin tutkinnon vuonna 2011 ja hänet ylennettiin everstiksi vuonna 2019.

 

Lisätietoja: suunnittelija Laura Kaipainen, p. 0299 250 221. (alkaen 27.5.)