Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko

Karjalan lennoston Vihuri 20 -harjoitus lennetään viikolla 11

Karjalan lennosto
3.3.2020 10.00
Tiedote

Karjalan lennoston Hävittäjälentolaivue 31 järjestää Vihuri 20 -lentotoimintaharjoituksen Oulun ja Rissalan tukikohdissa 9.-13. maaliskuuta 2020.

F/A-18 Hornet

Harjoitukseen osallistuu Karjalan lennostosta 12-14 F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjää, joista osa toimii Oulun ja osa Rissalan tukikohdasta. Harjoituksessa koulutetaan henkilökuntaa ja varusmiehiä. Harjoitukseen ei osallistu reserviläisiä.

Lentotoimintaa on molemmissa tukikohdissa päivittäin maanantaista torstaihin klo 9-24 ja perjantaina klo 9-15. Harjoituksessa käytetään mahdollisesti myös omasuojaheitteitä, jotka voivat näkyä kirkkaina valoilmiöinä taivaalla.

Lentotoiminta keskittyy pohjois-eteläsuunnassa Rovaniemen ja Tikkakosken väliselle alueelle ja itä-länsisuunnassa Kuusamo-Joensuu ja Seinäjoki-Oulu -linjojen väliselle alueelle. Lisäksi käytössä on merialue Kokkolan ja Pietarsaaren edustalla.

Harjoituksessa lennetään pääasiassa merialueella yliäänilentoja, jotka voivat aiheuttaa tavanomaisesta poikkeavaa lentomelua rannikkoalueella ja sen lähistöllä.

Lentotoiminnasta aiheutuva melu voi aiheuttaa häiriötä, jota pyritään välttämään noudattamalla melua vähentäviä lentomenetelmiä aina, kun se on mahdollista.

Lisätiedot: Harjoituksen johtaja, everstiluutnantti Inka Niskanen, puh. 0299 800 (vaihde).