Hyppää sisältöön

Pihti 20 -lentotoimintaharjoitus lennetään Keski-Suomessa

Ilmasotakoulu
1.6.2020 8.47
Tiedote

Ilmasotakoulun Hävittäjälentolaivue 41 järjestää Pihti 20 -lentotoimintaharjoituksen 8. – 12. kesäkuuta Tikkakosken tukikohdassa.

Harjoituksessa lennetään kuudella Hawk-suihkuharjoituskoneella. Harjoituksessa tukeudutaan Tikkakosken tukikohtaan, josta lentotoiminta suuntautuu Keski-Suomen alueelle. Harjoituksen lentotoiminta alkaa maanantaina 8.6. kello 8.30 ja päättyy perjantaina 12.6. kello 16 mennessä. Lennot ajoittuvat päivittäin aikavälille kello 8.30 – 21.

- Harjoituksen tavoitteena on kouluttaa kadeteille HW1-lentokoulutusohjelman mukaisia suunnistus- ja mittarilentoja. Harjoituksen aikana nostetaan koulutettavien ohjaajakadettien lentointensiteettiä ja lisätään nuorien lento-oppilaiden lentorutiinia, kertoo harjoituksen johtaja majuri Teemu Mahlamäki.

Harjoituksessa käytetään myös matalia lentokorkeuksia. Lentotoiminnasta aiheutuva melu voi aiheuttaa häiriötä, jota pyritään ehkäisemään välttämällä asutuskeskusten yllä lentämistä sekä noudattamalla lentomelua vähentäviä lentomenetelmiä aina, kun se on mahdollista.

Pihti 20 toteutetaan pääasiassa kantahenkilökunnan voimin. Koronaviruksen (COVID -19) varalta henkilöstöä on jaettu osastoihin, joiden välisiä kontakteja on rajoitettu.

Lisätiedot harjoituksesta: majuri Teemu Mahlamäki, puh. 0299 800 (vaihde)