Hyppää sisältöön

Prikaatikenraali Pasi Jokinen ilmavoimien komentajaksi

Ilmavoimat
Julkaisuajankohta 18.1.2019 11.41
Tiedote

Tasavallan presidentti on nimittänyt ilmavoimien uudeksi komentajaksi prikaatikenraali Pasi Jokisen 1. huhtikuuta 2019 alkaen.

Jokinen toimii tällä hetkellä valmiuspäällikkönä Pääesikunnassa. Sitä ennen hän on työskennellyt muun muassa ilmavoimien esikunnassa ilmaoperaatiokeskuksen päällikkönä ja operaatiopäällikkönä vuosina 2014 - 2017 sekä ilmavoimien teknillisen koulun johtajana vuonna 2013. Valmiuspäällikkönä hän aloitti elokuussa 2017. Jokinen ylennettiin everstiksi vuonna 2012 ja prikaatikenraaliksi vuonna 2017.

"Olen iloinen saamastani luottamuksesta ja otan mielelläni vastaan ilmavoimien komentajan haastavan tehtävän. On hienoa palata takaisin Ilmavoimiin, vaikka työskentely Pääesikunnan operatiivisella osastolla monipuolisen työnkuvan ja motivoituneen henkilöstön parissa on erittäin mieluisaa", prikaatikenraali Jokinen kertoo.

"Ilmavoimien valmius sekä osaavan henkilöstön ja hankkeiden kautta rakentuva suorituskyky tulevat olemaan keskeisiä asioita tulevassa tehtävässä. Uuden tehtävän hoitaminen alkaa 1.huhtikuuta. Haluankin antaa ilmavoimien nykyjohdolle työrauhan ja pidättäydyn siihen asti kommentoimasta Ilmavoimien asioita", hän jatkaa.

Prikaatikenraali Pasi Jokinen

Painolaatuinen kuvatiedosto

Curriculum Vitae