Hyppää sisältöön

Satakunnan lennoston sotilasvala ja -vakuutus Pirkkalassa pe 16.2.2024

Perjantai 16.2.2024 klo 10.00

Satakunnan lennoston sotilasvala ja -vakuutus Pirkkalassa pe 16.2.2024

Suojauskomppanian saapumiserän 1/2024 alokkaat vannovat sotilasvalan ja antavat sotilasvakuutuksen Pirkkalan keskustassa perjantaina 16.2.2024.

Valapäivä alkaa seppeleenlaskulla Pirkkalan vanhan kirkon sankarihaudalle klo 10. Satakunnan lennoston komentaja eversti Mika Kulkas laskee seppeleen seuranaan Pirkkalan pormestari Marko Jarva ja yksi valan vannova alokas.

Paraatikatselmus ja sotilasvalatilaisuus alkaa Pirkkalan keskusurheilukentällä klo 12. Valakaavan esilukijana toimii Pirkkalan pormestari Marko Jarva.

Ohimarssi Naistenmatkantiellä on vuorossa valan vannomisen jälkeen ja sen ottavat vastaan eversti Mika Kulkas ja pormestari Marko Jarva. Ohimarssijoukkoa komentaa majuri Veli-Pekka Huttunen. Ylilento F-18 Hornet-monitoimihävittäjällä juhlistaa valatilaisuutta ja ohimarssia klo 13. Ylilento aiheuttaa hetkellistä lentomelua alueella.

Satakunnan lennoston Ilmataistelukeskus lentää esittelylennon yhdellä F-18 Hornet- monitoimihävittäjällä klo 13.45 alkaen. Esittelylento suoritetaan Vähäjärven päällä ja se aiheuttaa hetkellistä lentomelua alueella. Kuulonsuojausta suositellaan.

Kalustoesittely on avoinna klo 12 – 16 Pirkkalan vapaa-aikakeskuksen pysäköintialueella.

Valapäivän päätteeksi lentosotamiehiksi nimitetyt alokkaat pääsevät ansaitulle valalomalle.

Lisätietoja tiedotussihteeri Tiina Koivisto, p. 0299800 (vaihde) tai [email protected]

Kohderyhmät: julkinen hallinto, kunnat, kansalaiset, järjestöt ja yhteisöt


´