Hyppää sisältöön

Ilmasotakoulun Sotilasilmailusta ammatti -tapahtuma

Torstai 23.5.2024 klo 12.00 –  14.00

Ilmasotakoulun Sotilasilmailusta ammatti -tapahtuma

Ilmasotakoulu järjestää perinteisen Sotilasilmailusta ammatti -tapahtuman Tikkakoskella 23. toukokuuta 2024 kello 12–14.

Tapahtumassa esitellään Ilmavoimien kalustoa, sotilasilmailua, puolustushaarakoulun toimintaa, varusmiespalvelusvaihtoehtoja Ilmasotakoulussa sekä erilaisia sotilaiden sekä siviilien urapolkuja. 

Sotilasilma-aluksiin voi tutustua maanäyttelyssä ja taivaalla. Esityslennot ovat luvassa F-18 -Hornetilta, Hawkilta, sekä alkeiskoulutuskone Grobilta. Tapahtuma huipentuu Ilmavoimien taitolento-osasto Midnight Hawksin esitykseen. Osaston kaikki jäsenet ovat Ilmasotakoulun lennonopettajia. 

Musiikista vastaa Ilmavoimien Big Band solistinaan Taru Ratilainen. Tapahtumassa on mukana myös Ilmavoimamuseo ja Ilmasotakoulun Kilta. Sotilaskotiauto Elisabeth palvelee tapahtumayleisöä.

Paikka: Jyväskylän lentoasema, Lentoasemantie 70. 41160 Tikkakoski
Vapaa pääsy

Paikalle saapuvaa yleisöä kehotetaan huolehtimaan omasta ja lasten kuulonsuojauksesta korvatulpilla tai kuppikuulonsuojaimilla suihkukone-esitysten aikana. Lentoasemalla on rajalliset paikoitustilat, joten mahdollisuuksien mukaan kannattaa suosia yhteiskyytejä, pyöräilyä tai takseja. Pysäköinti on ilmainen tapahtuman ajan.

Liikuntaesteisten tulee ottaa huomioon, että vaikka tapahtuma on esteetön, on auto jätettävä pysäköintialueelle. Yksityisautoilla ei voi ajaa tapahtuman portille asti tai siitä sisään. Lentoaseman normaalit palvelut ovat tapahtuma-aikaan avoinna, mutta itse tapahtuma-alueella ei ole vesipistettä, istumapaikkoja tai katsomoa. 

Sotilasilmailusta ammatti -tapahtuman aikataulu 23.5.2024
11.30 Portit avautuvat 
12.00 Tapahtuma alkaa ja esittelypisteet avautuvat
12.05 Ilmasotakoulun apulaisjohtaja everstiluutnantti Sami Nenonen avaa tilaisuuden
12.20 Hawk-soololentoesitys (huom! kuulonsuojaus)
13.15 Grob-soololentoesitys
13.25 Hornet soololentoesitys (huom! kuulonsuojaus)
13.40 Midnight Hawks esityslento (huom! kuulonsuojaus)
14.00 Tapahtuma päättyy
Huom!  Esityslentojen järjestys muuttunut 21.5.

Kohderyhmät: media, kansalaiset


´