Hyppää sisältöön

Ilmavoimien Hawk-soolo Royal International Air Tattoohon

Ilmavoimat
Julkaisuajankohta 14.7.2022 10.23
Tiedote
Hawk-suihkuharjoitukone nousemassa ilmaan. Koneen siivissä olevista valkoisista savupodeista tulee vaaleaa savua. Taustalla on harmaa taivas ja puiden latvoja.
Ilmavoimien Hawk-soolo nähdään 15.–17. heinäkuuta 2022 järjestettävässä Royal International Air Show'ss Englannissa. Kuva: Ilmavoimat / Tuulia Kujanpää

Hawk-suihkuharjoituskoneella lennettävä Ilmavoimien esityslento nähdään Englannissa 15.–17. heinäkuuta järjestettävässä lentonäytöksessä ensimmäistä kertaa.

Hawk-sooloa lentää tällä kaudella kapteeni Eemeli Vähäsöyrinki Ilmasotakoulun Hävittäjälentolaivue 41:stä. Esityslento nähdään sään salliessa tapahtumassa kahtena päivänä, lauantaina ja sunnuntaina. 

- Tämä on itselleni ensimmäinen esityslentovuosi, ja pääsee heti satojen tuhansien ihmisten eteen lentämään. Eihän sellaiseen ole tottunut, mutta sarja on treenattu alkukesän aikana kuntoon, joten luottavaisin mielin lähden sarjaa esittämään. Se tulee olemaan henkilökohtaisesti hieno ja varmasti ikimuistoinen kokemus, jota odotan innolla, Vähäsöyrinki kuvailee.

Vähäsöyringin suunnittelema ja lentämä soolo esittelee Hawkin maksimaalista suorituskykyä ja suorituskyvyn erikoisuuksia. 

- Sarjassa nähdään perinteisiä taitolentoliikkeitä, kuten silmälasit, kuubalainen ja vinosilmukka, sekä erikoisempia Hawkin lento-ominaisuuksia korostavia liikkeitä, kuten neliosainen vaakakierre, derry-käännös, tuplatynnyri, tupla-vaakakierre ja muun muassa tynnyrin lakiosalla telineiden ulosotto laskua varten.


Lue lisää Ilmavoimien esityslentotoiminnasta

Vaakakiertoja ja pystysyöksyjä 8 G:ssä – esittelyssä Hawk-sooloa lentävä kapteeni Eemeli Vähäsöyrinki

Esityslento 2022 tuo Hornetin äärirajat esiin – esittelyssä F/A-18-esityslentäjä kapteeni Aleksi Ritvos

Midnight Hawks tarjoaa timanttia ja pystyliikkeitä – esittelyssä Midnight Hawksin miehistö esitylentokaudella 2022

Midnight Hawksin esittelysivu