Hyppää sisältöön

Ruska 17 -ilmaoperaatioharjoitus järjestetään 9.-13. lokakuuta

Harjoitukseen osallistuu yli 60 ilma-alusta sekä noin 4500 henkilöä. Harjoituksessa on mukana puolustusvoimien joukkojen lisäksi myös Ruotsin ilmavoimien ilma-aluksia ja henkilöstöä.

Ruska-ilmaoperaatioharjoitus on koulutettavan joukkojen määrällä mitattuna ilmavoimien vuoden 2017 suurin sotaharjoitus. Vuosittain järjestettävien Ruska-harjoitusten tavoitteena on kouluttaa puolustusvoimien henkilökuntaa, varusmiehiä ja reserviläisiä toimimaan Suomen ilmapuolustuksen poikkeusolojen tehtävissä kaikilla sen osa-alueilla.

Ruska 17 -harjoitukseen osallistuu noin 4500 puolustusvoimien henkilökuntaan kuuluvaa henkilöä, varusmiestä ja reserviläistä.  Harjoituksen lentotoimintaan osallistuu ilmavoimista yli 30 Hornet-monitoimihävittäjää, 14 Hawk-suihkuharjoituskonetta ja kuljetus- ja yhteyskonekalustoa sekä maavoimien NH90-helikoptereita.

Ruotsin ilmavoimista on mukana kahdeksan Gripen-monitoimihävittäjää sekä valvonta- ja taistelunjohtokone Argus. Ruotsalaiset ilma-alukset osallistuvat harjoitukseen sekä ilmapuolustustehtäviä harjoittelevien joukkojen osana että niiden vastaosastoja kuvaavassa roolissa.

Ruska 17 -ilmaoperaatioharjoituksen lentotoiminta-alueet ja tukikohdat

Ruska 17 -ilmaoperaatioharjoituksen lentotoiminta-alueet ja tukikohdat

Ruska 17:n toiminta on harjoituspäivinä ympärivuorokautista, ja lentotoiminta ajoittuu päivittäin aikavälille kello 8-23. Lentotoiminta suuntautuu Pirkkalaan, Kuopioon, Lieksaan, Kuusamoon, Rovaniemeen, Sodankylään, Oulunsaloon, Vaasaan ja Ruotsin Kallaxiin rajautuvalle alueelle. Lisäksi lentotoimintaa on Pohjanlahden ilmatilassa sekä Rovaniemen länsipuolella sijaitsevilla Suomen ja Ruotsin yhteisillä Cross Border -harjoitusalueilla. Harjoitustukikohtien ympäristössä liikkuu jalkaisin sekä ajoneuvoilla joukkoja, joiden koulutukseen sisältyy taisteluharjoituksia. Harjoitukseen osallistuvia ilmatorjuntayksiköitä toimii Lohtajan harjoitusalueella.

Ruska 23 tulee tänään päätökseensä

30.9.2023 12.15
Ilmavoimat
.
Ilmavoimien pääsotaharjoitus päättyy tänään. Koko Ilmavoimia harjoituttanut Ruska 23 kokosi yhteen noin 4500 sotilasta ja noin 60 ilma-alusta, ja mukana oli lento-osastoja myös kumppani- ja liittolaismaista. Harjoituksen lentotoiminta päättyy tänään kello 15 mennessä.

Ruska 23 on Ilmavoimien pääsotaharjoitus

14.9.2023 16.17
Ilmavoimat
Apumekaanikko tankkaa F/A-18 Hornet -hävittäjää.
Ruska 23 -ilmaoperaatioharjoitus järjestetään 25.–30. syyskuuta 2023. Harjoitukseen osallistuu yhteensä noin 60 ilma-alusta ja noin 4500 sotilasta.

Näytä lisää...
´