Hoppa till innehåll
Sektioner
Meny
Flygvapnet

Ilmavoimat osallistuu Baltops 20 -harjoitukseen kahdella Hornetilla

Flygvapnet 5.6.2020 13.32
Tiedote

Baltops 20 -merisotaharjoitus järjestetään Itämeren alueella 7.‒16.6.2020. Ilmavoimista harjoituksessa on mukana kaksi F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjää, jotka tukeutuvat Turun lentoasemalle arkisin 8.‒16.6. välisenä aikana.

F/A-18 Hornet

Ilmavoimien osalta Baltops 20 -harjoituksen tavoitteena on kehittää ilma- ja merivoimien yhteistoimintakykyä sekä harjoittaa henkilöstöä kansainväliseen yhteistoimintaan. Hornetien tukeutuminen Turun lentoasemalle mahdollistaa harjoittelun kansainvälisten kumppanien kanssa kustannustehokkaasti kotimaasta käsin koronaviruksesta (COVID-19) aiheutuvat rajoitukset huomioiden. Lennot suuntautuvat Turusta eteläisellä Itämerellä ja Latvian edustalla sijaitseville harjoitusalueille arkisin 8.‒16.6. välisenä aikana.

Baltops on Naval Striking and Support Forces NATO:n (STRIKFORNATO) suunnittelema ja Yhdysvaltain Euroopan laivastokomponentin (United States Naval Forces Europe) johtama NATO:n jäsen- ja kumppanimaiden vuosittainen Itämeren alueen merisotaharjoitus. Suomi on osallistunut harjoitukseen kumppanimaan roolissa vuodesta 1993 alkaen.

Merivoimista harjoituksessa on tänä vuonna mukana miinantorjunta-alus Purunpää osana NATO:n miinantorjunta-alusosastoa (Standing NATO Mine Countermeasures Group 1, SNMCMG1). Meri- ja Ilmavoimien osallistuminen Baltops 20 -harjoitukseen on osa puolustusministeriön hyväksymää Puolustusvoimien vuoden 2020 kansainvälistä koulutus- ja harjoitustoimintaa.

Lue lisää:

Merivoimat Baltops 20 -harjoitukseen Naton miinantorjunta-alusosastossa (merivoimat.fi)