Hoppa till innehåll

Överflygningar på självständighetsdagen 6 december 2017

Flygvapnet
Utgivningsdatum 5.12.2017 15.45
Pressmeddelande

Finlands 100-årsjubileum firas onsdagen den 6 december. Till jubileumsårets ära genomför flygvapnets truppförband överflygningar av soldatgravar på flera orter. Flygningarna genomförs med reservation för väder.

Luftkrigsskolan

Jyväskylä: Luftkrigsskolans jaktplansskvadron 41 genomför en överflygning av kransnedläggningen vid minnesmärket Uhriliekki på militärkyrkogårdens gamla kyrkogård den 6 december kl. 11.40. Antalet flygplan beror på vädret och kan bestå av en till fyra jetplan av typen Hawk. Överflygningen fortsätter nordväst över Harju stadion mot militärkyrkogården på 300 meters flyghöjd som lägst.

Karelens flygflottilj

Kuopio: Jaktplansskvadron 31 från Karelens flygflottilj genomför en överflygning av kransnedläggningen i Sankaripuisto i Kuopio kl. 9.00 med två Hornet-plan. Flygrutten går från söder till norr på 300 meters flyghöjd som lägst.

Överflygningar i de centrala delarna av Kuopio görs även vid den riksomfattande paradens förbimarsch som börjar kl. 13.15 på självständighetsdagen. Läs mer om paraden.

abp="3741">Villmanstrand: Jaktplansskvadron 31 genomför en överflygning av militärkyrkogården i Villmanstrand i samband med kransnedläggning kl. 11.30 med Hornet-plan. Flygningen sker från norr till söder på 300 meters flyghöjd som lägst.

Lapplands flygflottilj

Rovaniemi: Jaktplansskvadron 11 från Lapplands flygflottilj genomför en överflygning av kyrkogården II och minnesmärket över fortsättningskriget i Rovaniemi kl. 11.20. Flyghöjden är 300 meter som lägst.

Uleåborg: Jaktplansskvadron 11 från Lapplands flygflottilj genomför en överflygning av militärkyrkogården i Uleåborg kl. 11.40 med ett Hornet-plan. Flyghöjden är 300 meter som lägst.

Satakunta flygflottilj

Helsingfors: Satakunta flygflottilj genomför en överflygning av Sandudds soldatgravar kl. 10.30 i samband med kransnedläggning av republikens president. Flygrutten går från öst till väst på 300 meters flyghöjd som lägst.

Tammerfors: Satakunta flygflottilj genomför överflygning av soldatgravarna på kyrkogården i Kalevankangas med Hornet-plan kl. 12. Flygrutten går från väst till öst på 300 meters flyghöjd som lägst.

 

Mer information om evenemang vid soldatgravarna på självständighetsdagen 2017 finns på webbplatsen Suomi Finland 100.

 

Mer information om överflygningar

Jyväskylä: Annukka Ruuska, informationssekreterare, Luftkrigsskolan

Kuopio och Villmanstrand: Kapten Tomi Lyytinen, Karelens flygflottilj

Rovaniemi och Uleåborg: Överstelöjtnant Antti Lautala, Lapplands flygflottilj

Helsingfors och Tammerfors: Överstelöjtnant Tuure Lehtoranta, Satakunta flygflottilj

 

Du når kontaktpersonerna i luftvapnets växel på telefon 0299 800.

´